Спадщина В.О.Сухомлинського в дії

2016-10-13

/Files/images/20160928_164717 (1).jpg

Вихователь дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 43 Красножон Тетяна Анатоліївна, взяла участь у Всеукраїнській науково-методичній конференції «Наукова спадщина Василя Сухомлинського у контексті розвитку освіти особистості впродовж життя», присвяченої 98-й річниці від дня народження В.О. Сухомлинського»,

Терін проведення: 28-29 вересня 2016 року (на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та навчально-виховного комплексу «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В.О.Сухомлинського» Онуфріївської районної ради Кіровоградської області)

Пленарне засідання 28 вересня 2016 р.

Вихователь ДНЗ № 43 Красножон Тетяна Анатоліївна, виступила з доповіддю на тему: «Особливості соціалізації слабозорих дітей з використанням спадщини Василя Сухомлинського».

Починаючи з 2006 року, в ДНЗ № 43 функціонують 2 групи компенсуючого типу для дітей з вадами зору. Специфіка роботи зазначених груп передбачає корекційно-компенсаторну та лікувально-відновлювальну роботу з дітьми, що мають вади зору. Компенсація недоліку зору проходить в процесі додаткової роботи, спрямованої на корекцію зору та відновлення функцій ока. Компенсаторні впливи здійснюються за рахунок додаткових ігор і вправ, зорової гімнастики, пальмінгу очей та м’язів ока, кольоротерапії ока тощо.

Конференція, присвячена 98-й річниці від дня народження В.О.Сухомлинського, відрізнялася з поміж інших творчих заходів неймовірною душевністю, поєднаною з цікавим інформатив Кним наповненням. Було досліджено багато практичних питань, над якими працював В.О.Сухомлинський і які в світлі сьогодення набувають особливої актуальності. Жива дискусія, творча атмосфера, пошук оптимальних засобів удосконалення освітнього процесу – це ті складові, які зробили дану конференцію незабутньою, а тези її учасників – поштовхом до нових відкриттів. Керівник секції «Наукова спадщина Василя Сухомлинського та розробка теоретико-методологічного підґрунтя неперервної освіти людини впродовж життя» Войтко Валентина Володимирівна вміло організувала роботу науковців та ділилися своїми новітніми методиками викладання. Завдяки її зусиллям робота секції виявилася цікавою та ефективною.
/Files/images/20160928_164717 (1).jpg
Особливої подяки заслуговують адміністрація і вчителі Павлиської школи та працівники музею, які тепло зустрічали нас. Стіни Павлиської школи пронизані духом нашого славетного земляка В.О.Сухомлинського, його любов'ю до дітей, школи, науки. Приємно спостерігати, що традиції, започатковані В.О.Сухомлинським, продовжують розвиватися його учнями та послідовниками-педагогами./Files/images/IMG_0638.jpgВихователь Красножон Тетяна Анатоліївна

/Files/images/20160928_164717.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi