• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бережливими будемо з водою - не зустрінемось з бідою!

Бережливими будемо з водою - не зустрінемось з бідою!

2017-03-01

/Files/images/DSCF2788.JPG

24 лютого 2017 року у 2 середній групі «Калинонька» вихователем Івановою О.Т. було проведено заняття з економічного виховання з пріоритетом мовленнєвого розвитку «Бережливими будемо з водою - не зустрінемось з бідою!».

До заняття була проведена попередня робота: експерименти з кімнатними рослинами щодо впливу поливу на їх ріст і розвиток; вивчення віршів, читання пізнавальних оповідань про воду. Протягом заняття вихователь використовувала різноманітні методи і прийоми навчання: розповідь вихователя, дидактичні ігри і вправи мовленнєвого змісту, ігрові ситуації, вправи на порівняння і зіставлення ознак та властивостей предметів та явищ, досліди, загадки, прихід казкового персонажу – Мийдодіра.

Діти зробили висновок про те, що потреба у воді – одна з першочергових потреб людини, тварин, рослинного світу. Прийом ТРВЗ (ситуація: « у Мийдодіра закінчилася уся вода, як її повернути?») дала можливість дітям прорахувати усі варіанти повернення води, попередження її псування та втрат. Вихователь протягом заняття увесь час звертала увагу дітей на засоби та способи раціонального використання водних ресурсів планети Земля. Вирішувати цю проблему дітям допомагали інтерактивні герої Краплинка і Хмаринка, які допомогли дітям усвідомити поняття єдності води і живої природи.

По завершенню заняття, застосовуючи нетрадиційні техніки малювання «по мокрому» та штампи, діти малювали чисту водойму з золотими рибками. До аналізу дитячих робіт вихователька залучила Мийдодіра, який висловив упевненість у тому, що діти обов’язково дотримуватимуться правил економного і бережливого ставлення до води, адже вона – це неоціненне, але, на жаль, вичерпне багатство нашої планети.

/Files/images/DSCF2742.JPG/Files/images/DSCF2804.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi