Світ українського слова

2017-03-14

/Files/images/Авдеева.JPG

Одним з пріоритетних завдань в 2016-2017 навчальному році педагогічний колектив ДНЗ № 43 визначив завдання мовленнєвого розвитку дошкільників. Для того, щоб навчати дітей скарбам рідного слова, педагог, у першу чергу, повинен сам володіти усіма засобами і багатствами української мови. З цією метою нещодавно в закладі відбувся практичний семінар «Говоримо українською».

В ході семінару проведено вікторину-подорож «Світ українського слова». Вихователь Авдєєва О.В., яка має другу педагогічну освіту за спеціальністю «Українська мова і література», підготувала змістовну презентацію, під час якої педагоги мали можливість поновити свої знання з українського правопису та орфографії, лексики та фразеології. Вихователі виконували цікаві мовленнєві завдання і вправи, грали в ігри на кмітливість, розв’язували шаради та кросворди, пригадували народні казки, прислів’я та приказки, добирали антоніми та синоніми, тлумачили фразеологізми.

Практичний психолог Васильєва Н.Б. підготувала поради-рекомендації вихователям щодо оволодіння ораторським мистецтвом та подолання хвилювання під час публічних виступів.

На завершення семінару вихователі отримали маленький словничок русизмів, в якому надано приклади правильного вживання слів та висловів відповідно до вимог української літературної мови (матеріал взято з книги Ю. Гнаткевича «Маленький словничок русизмів»).

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi