• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вивчаємо спадщину В.О.Сухомлинського разом з батьками

Вивчаємо спадщину В.О.Сухомлинського разом з батьками

2017-12-12

/Files/images/SDC18652.JPG

08.12.17 в ДНЗ №43 в групі «Сонечко» (вихователі Туз О.В., Красножон Т.А.) відбулися батьківські збори на тему: «Якою бачу свою дитину в майбутньому: що роблю зараз для цього» (за спадщиною В.Сухомлинського).

Життєва інтуїція не завжди підказує батькам найоптимальніший варіант виховного впливу на дитину. Іноді вони орієнтуються на те, як їх самих у свій час виховували. Далеко не в кожній родині сімейний мікроклімат сприяє успішному вихованню та розвитку дитини. Та це й не дивно, бо батьки, не всі мають психолого-педагогічну освіту, яка необхідна для успішного виховання.

Мета, яку реалізовували вихователі, - сприяти становленню батьківської компетентності шляхом усвідомлення і осмислення механізмів діалогічного спілкування та формування вмінь і навичок конструктивної взаємодії з дітьми в сім’ї.

На зборах батьки створили колаж з малюнків, на яких власноруч зобразили, що на їх думку, впливає на всебічний розвиток дошкільнят, що необхідно для навчання, виховання та розвитку малюків. По закінченню зборів педагоги і батьки домовилися працювати на досягнення узгодженості дій між батьком і матір’ю в питаннях мети та засобів виховання, єдності вимог до дитини. Адже , «якщо тільки дитина відчула, що мати й батько по-різному дивляться на поняття «можна», «не можна», «треба», - для неї найрозумніші речі здаються насильством, примусом, зневаженням її свободи…»

/Files/images/SDC18647.JPG/Files/images/SDC18649.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi