Родзинки сімейного виховання

2018-04-25

/Files/images/SAM_8679.JPG

25 квітня 2018 року на базі ДНЗ - ясел-садка № 42 відбувся міський батьківський форум на тему : " Як виховати успішну та щасливу дитину?"(сучасні ідеї і тенденції виховання в контексті педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського), в якому взяла участь родина Шапранів, троє синів якої - вихованці ДНЗ № 43: старший син - Олег - 19 років, середульший - Максим - 12 років і найменший - Євгенко - 3 роки.

/Files/images/SAM_8698.JPGШапран Вікторія СтепанівнаСвій виховний процес батьки будують за принципом давнього правила виховання: До 7 років дитину люблять, до 14 – виховують, до 21 року стають другом, а потім відпускають. А виховний процес потрібно починати із себе. Ось декілька родзинок виховання від сім'ї Шапранів:

"В сім’ї обов’язково повинна бути взаємоповага та взаємодопомога.Слід звертати увагу на захоплення дітей та заохочувати їх. Дитина змалечку повинна мати свої домашні обов’язки. Щоб зробити дитину успішною, дайте їм можливість самостійно приймати рішення І починайте це робити якомога раніше!
Та ніякого результату у вас не буде, якщо ви не будете спілкуватися з дитиною. Одна з основ виховання дитини – щоденне спілкування з батьками.

Та головне, це все ж, наберіться терпіння! Виховання успішної дитини – це копітка, але цікава робота! Розвивайтеся разом з вашими дітьми, допомагайте їм зростати як особистостям. І тоді у вас все вийде!"

У батьківському форумі взяли участь батьки і педагоги міських закладів дошкільної освіти. Були підготовлені змістовні виступи з таких питань :

"Сучасні дослідження, умови та фактори, що впливаюь на успішність дитини" - завідувач ДНЗ № 42 Навроцька Л.В.

"Формування навичок ХХІ століття як умова успішності людини майбутнього" - вихователь-методист ДНЗ № 20 Светлічна О.В.

"Емоційний інтелект дошкільників:шляхи розвитку" - практичний психолог ДНЗ № 42 Гаврилюк О.В.

"Рання профорієнтація старших дошкільників" - вихователь-методист ДНЗ № 42 Ванжула І.В.

"Виховання маленького Буратіно або фінансова освіта дошкільників" - вихователь ДНЗ № 42 Скляр Т.М.

"Успішність моїх дітей - моя радість" - з досвіду виховання сімї Пугач, ДНЗ № 42

"Виховання успішних та щасливих дітей сімї Кулікових , ДНЗ № 25

"Як виховують успішних дітей в сімї Шапранів", ДНЗ № 43.

Організатори форуму- колективи ДНЗ № 42 і № 43, - у фойє музичної зали влаштували виставку спільних робіт батьків і дітей. Учасники форуму були в захопленні від танцювальних виступів вихованців ДНЗ № 42 і випускників ДНЗ № 25, № 43.

На завершення секретаріат форуму розробив та надав рекомендації щодо забезпечення всебічного та гармонійного розвитку дітей дошкільного віку спільно з управлінням освіти, молоді та спорту, педагогічними колективами та батьківською громадськістю.

/Files/images/SAM_8703.JPGВипускник ДНЗ № 43 Шапран Максим з композицією в пам'ять загиблого героя АТО О.Козенка/Files/images/SAM_8694.JPGВихованки ДНЗ № 25 з сім'ї Кулікових/Files/images/SAM_8713.JPGВипускниця ДНЗ № 42 - сім'я Пугач/Files/images/SAM_8677.JPGСпільні роботи батьків і дітей дошкільних закладів міста

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi