Тиждень безпеки життєдіяльності

2014-11-19

/Files/images/IMG_8901.JPG

З 10 по 14 листопадав закладі пройшов Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Вогнище - це романтично, проте дуже небезпечно!»

Начальницьким складом ДПРЗ-2 У ДСНС у Кіровоградській області спільно з представниками управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради було проведено рейдові перевірки, виступи перед дітьми та батьками в ДНЗ та ЗНЗ міста.

Педагоги нашого закладу провели різноманітні виховні заходи, які навчали малят дотримуватись і не порушувати правила особистої та пожежної безпеки.

Роз’яснення правил безпеки життєдіяльності, навчання уміння прогнозувати небезпечні ситуації і знаходити правильні рішення щодо виходу з цих ситуацій – саме ці питання порушувалися серед дітей при проведенні Тижня знань безпеки життєдіяльності. Також були організовані заняття, дозвілля, конкурси, вікторини на знання правил безпечної поведінки з питань профілактики травматизму.

Статтею 6 Конвенції ООН про права дитини закріплено невід’ємне право кожної дитини на життя.

Діти – це найдорожче, що у нас є, і загибель дитини є неоправданою втратою не лише для батьків. Тому, щоб біда не постукала у двері, ми, дорослі, повинні навчити дитину відрізняти хороше від шкідливого й небезпечного, застерегти від необачних вчинків, створити безпечні умови для життя та розвитку вдома та у навчальному закладі.

За даними Управління ДСНС у Кіровоградській області з початку року на території області з вини дітей виникло 22 пожежі, у результаті яких три дитини дошкільного віку загинули.

Хочемо вкотре нагадати, що життя дітей залежить лише від виховання нами, дорослими, навичок культури безпечної поведінки. Тільки власним прикладом дотримання загальноприйнятих правил ми убезпечимо наших дітей від лиха.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi