Досягнення педагогів закладу

2014-12-17

/Files/images/Фото0159.jpg

Музичний керівник закладу Мороз Олена Миколаївна поглиблено працює над проблемою «Використання інноваційних підходів у процесі розвитку музично-ритмічних здібностей дошкільників». Використовує ІКТ підчас музичних занять, інноваційні технології розвитку музичних здібностей В.Ємельянова, методики Желєзнових, горизонтальний пластичний балет як елемент методики рухового розвитку М.Єфименка, логоритмічні та музично-дидактичні ігри та вправи, елементи сучасної дитячої хореографії. ЇЇ заняття – захоплюючі, цікаві, насичені наочністю, сприяють розвитку естетичних смаків, хореографічних здібностей; розвивають пластику рухів, відчуття ритму, творчі здібності. В роботі з дітьми використовує сучасні фонограми з популярних дитячих програм, фільмів та мультфільмів, що робить заняття цікавими, доступними дітям. Велику увагу також приділяє розвитку співочих умінь і навичок. Є керівником вокально-хореографічного гуртка.

Розробила методичний посібник «Використання інноваційних підходів у процесі розвитку музично-ритмічних здібностей дошкільників», який містить розробки музично-хореографічних занять з логоритміки, сценарії свят та розваг з використанням методики музичного розвитку Желєзнових, музично-ритмічних ігор М.Шутя, та елементів горизонтального пластичного балету за методикою М.Єфименка. В посібнику коротко викладено основні засади технологій, обґрунтовано ефективність їх застосування та представлено конспекти занять чи сценарії музичних свят до кожної з них.

Батько і дочка - Желєзнові Сергій Станіславович і Катерина Сергіївна- є авторами програми та методичних розробок раннього музичного розвитку «Музика з мамою». Характерною особливістю цієї методики є ігрова форма подачі навчального матеріалу, комплексний характер, доступність і практичність використання, що перетворює уроки музики у веселу навчальну гру.

Авторська система фізичного виховання, спортивного тренування, корекції, оздоровлення й творчого самовираження дошкільнят М.Єфименка містить елементи гімнастики (вправи з предметами), йоги (окремі пози), акробатики (напівшпагати та перекочування), хореографії (положення тіла, рухи руками, тулубом тощо), ритмічної гімнастики (танцювальні вправи).

Ефективним засобом музичного розвитку дитини є музично-ритмічні ігри педагога-новатора М.М. Шутя. М.М. Шутьдоцент кафедри естетичного виховання НПУ імені Г. Сковороди м. Харкова, поет, дитячий композитор, лауреат Всеукраїнських конкурсів дитячих композиторів та конкурсів ігрової майстерності, лауреат Міжнародних конкурсів «Учитель року». Серед його авторських ігор такі як „ Наше коло, мов сім’я”, „ Гра-ра-ра ”, „ Каруселі”, „ Ми йдемо” та інші. Вони містять в собі високий емоційний та руховий потенціал, а тому є бажаною і затребуваною дітьми.

На сьогоднішній день навчання сучасним танцям дуже важливе для розвитку малюка. Не усім дітям можна прищепити любов до класичних танців, тому що це досить специфічний напрям, отже, не слід нав’язувати дитині, якщо вона не хоче танцювати вальс, танго тощо. А ось від сучасної дитячої естрадної хореографії дитина навряд чи відмовиться. Сучасні танці надають їй можливості розкрити свої таланти та принесуть неабияке задоволення самій дитині .

Відповідно до наказу по ДНЗ № 43 від 05.09.2014 року №26 «Про вивчення, узагальнення та впровадження позитивного педагогічного досвіду педпрацівників ДНЗ № 43» методична розробка Мороз О.М. пройшла апробацію. Зазначений посібник позитивно схвалений в педколективі. Він може бути використаний як музичними керівниками, в тому числі молодими спеціалістами, так і вихователями та вчителями-логопедами.

09 грудня 2014 року методичний посібник нашого музкерівника презентовано на засіданні ради науково-методичного центру управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради де отримав позитивну оцінку. В рамках атестації музичного керівника адміністрація закладу буде порушувати клопотання перед управлінням освіти, молоді та спорту про присвоєння музичному керівнику Мороз Олені Миколаївні педагогічного звання «вихователь-методист».

/Files/images/Рисунок1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi