• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Протидія торгівлі людьми: людина - не товар!

Протидія торгівлі людьми: людина - не товар!

2023-10-12

/Files/images/60f57b37a7ee5862151624.jpg

18 жовтня в Україні відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який покликаний вчергове нагадати про необхідність об'єднання зусиль органів державної та місцевої влади, громадських організацій з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми – здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховування чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу. Таке визначення торгівлі людьми дає ”Протокол з попередження торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми”, який доповнює Конвенцію ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю.

Національна “гаряча” лінія з попередження насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (мобільний)

Національна дитяча “гаряча” лінія 0 800 500 225 або 116 111 (мобільний)

Шановні батьки, війна змушує вас із дітьми виїжджати за кордон або у інші регіони, де немає родичів, надійних знайомих чи вірних друзів. Такі переміщення несуть певну небезпеку для вас і ваших дітей. Тому рекомендуємо вам сайти, інформаційні матеріали, пам’ятки , поради з питань протидії торгівлі людьми.

Дбаємо про безпеку разом!

1. Сайт для жінок і дівчат, які перетинають кордон, розроблений за ініціативи Урядової Уповноваженої з гендерної політики та Міністерства соціальної політики України, за підтримки проєкту "Супровід урядових реформ в Україні" (SURGe) https://safewomen.com.ua.

2. Матеріали загальнонаціональної інформаційної кампанії з протидії експлуатації "ТОБОЮ СКОРИСТАЛИСЯ" https://www.stoptrafficking.org/#about.

3. Пам'ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, та посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи, розроблена Нацсоцслужбою України http://surl.li/iptem.

4. Встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми https://guide.diia.gov.ua/view/vstanovlennia-statusu-osoby-iaka-postrazhdala-vid-torhivli-liudmy-ad4d4102-d356-4f3b-8778-95aa8ec46294.

5. Поради для батьків для безпеки їхніх дітей онлайн https://www.msp.gov.ua/news/22976.html.

6. Правила як розпізнати сексуальну й трудову експлуатацію https://www.msp.gov.ua/news/22978.html.

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi